Onze korte film #tagged is zondagavond op het New Media Film Festival in Los Angeles, USA, uitgeroepen tot Grand Prize Winner, de hoofdprijs van dit jaarlijkse internationale filmfestival voor innovatieve content in Hollywood. De jury bestond uit eminente vertegenwoordigers uit de Hollywood industrie: van o.a. de Emmys, HBO en Marvel. Het festival eerde ook acteur en producent Jeff Bridges (The Big Lebowski) met de Socially Responsible Conservationist Award, voor zijn nieuwe documentaire ‘Living in the Future’s Past’ die op het festival in bijzijn van de makers in première ging.

Onderdeel van de hoofdprijs is een serie persoonlijke meetings met Hollywood big players, zoals HBO en Marvel. “Wat een enorme eer om deze hoofdprijs te winnen,” aldus Martijn Winkler, scenarist en regisseur van de film, “en een kans om hier in LA mijn ideeën voor nieuwe films en series te pitchen is natuurlijk te gek. Maar het mooiste is natuurlijk dat de film vertoond is voor een uitverkochte zaal en dat het grote discussie te weeg bracht over hoe we met onze smartphones en social media omgaan. Fantastisch om mee te maken hoe zo’n kleine Nederlandse film over de hele wereld, en nu zelfs in het mecca van de film, Hollywood, mensen raakt en ontroert.”

De unieke online film #tagged belicht het contrast tussen de lieflijke intimiteit en de verwoestende kracht van social media – verteld vanuit het perspectief van de smartphone van een 14 jarig meisje. Producent VERTOV maakte de film in eigen beheer, in samenwerking met KRO-NCRV en NPO 3LAB, met als doel om de discussie over de rol van devices en social media in ons leven aan te wakkeren.
De film ging in première op het Nederlands Film Festival in september 2017, is inmiddels in competitie van meer dan 30 internationale filmfestivals geselecteerd en heeft al diverse belangrijke prijzen gewonnen, waaronder Best International Short Film op Dublin Web Fest, Best Director op The European Independent Film Festival in Parijs, een Official Webby Awards Honoree en nu de Grand Prize op New Media Film Festival in Los Angeles.

De gehele film is – in Nederland – hier te bekijken: http://www.npo3lab.nl/episodes/tagged/

Website van het New Media Film Festival.