Vanaf vandaag is de Wegenwacht van de ANWB te zien in een nieuwe outfit. De bekende blauwe kleur maakt plaats voor geel. Digital storytelling & social media agency VERTOV tekende voor concept en productie van een humoristische video om de introductie online onder de aandacht te brengen. Een film met een knipoog naar het buddy cop filmgenre.

“Ook al is deze film met een fikse knipoog bedoeld, we willen wel duidelijk maken dat de Wegenwacht elke dag in barre en soms gevaarlijke situaties werkt en dat een geschikte outfit werknemers helpt beschermen”, aldus Martijn Winkler, creative director van VERTOV, “maar hoe belangrijk de kenmerken van de nieuwe outfit ook zijn, voor een lid van de Wegenwacht geldt maar één ding: ‘Word ik nog steeds goed geholpen?’. Voor ons een prachtige gelegenheid om het verhaal van de ANWB te vertellen: een vereniging die continu vernieuwt om haar leden optimaal te informeren en te helpen, vandaar de pay-off: nieuwe outfit, zelfde service.”

Titel: The Outfit
Synopsis: Een ervaren wegenwacht neemt tegen wil en dank een rookie mee op sleeptouw en raakt verzeild in de wereld van gangsters, schimmige deals en ontploffingen. Toch is het enige dat hem bezig houdt dat nieuwe gele pak…
Concept en productie: VERTOV
Regie: Martijn Winkler
Productie: Anne Koopmanschap
Camera: Jorrit Garretsen
Edit: Manuel Rombley
Geluid: René Overhorst (mix), Gerben Kokmeijer (recording)
Klant: ANWB, Maud Stevens, Ruurd Wagenaar, Jessica van Rijdwick, Paul van Haastert