De korte film #tagged van VERTOV (scenario en regie: Martijn Winkler) is zondagavond uitgeroepen tot Best International Short Film op Dub Web Fest: het internationale festival voor online films en series. De jury roemde de vernieuwende vorm en de emotionele impact die de film maakt.

“Het was al geweldig dat we op dit prestigieuze festival onze film konden tonen op een groot doek, maar nu ook de prijs voor beste korte film: overweldigend. Het toont aan dat het onderwerp dat we aansnijden met #tagged – over de onbedoelde impact die de smartphone op ons leven kan hebben, en in het bijzonder voor tieners – ook buiten Nederland bijzonder relevant is”, aldus regisseur Martijn Winkler.

Vierentwintig uur uit het leven van tiener Elise. Die tijdspanne beslaat de korte film #tagged. De content die zij op Instagram, Facebook en YouTube plaatst, gaat een eigen leven leiden. Zo verliest ze de controle over haar eigen online leven en verandert haar telefoon van beste vriend in ergste vijand. Een beklemmend verhaal over de lieflijke intimiteit én de vernietigende kracht van social media, verteld vanuit het perspectief van haar iPhone. De film is gemaakt in samenwerking met KRO-NCRV en NPO 3LAB, en ging tijdens het Nederlands Film Festival in première. De film is in Nederland nu ook online te zien op npo3lab.nl.

Dub Web Fest
Dub Web Fest is de jaarlijkse viering van nieuwe vormen van online storytelling: van webseries, tot korte films, tot VR producties. Makers, producenten en distributeurs van over de hele wereld komen drie dagen bij elkaar om werk te bekijken, nieuwe ideeën te pitchen en co-producties op te starten. Van gevierde webseries als Tinder is the Night van Misha Calvert, en Eighty-Sixed van Cazzie David (dochter van Seinfeld’s Larry David), tot masterclasses van o.a. Tony Kearns, prijswinnende videoclip editor van o.a. Prodigy en Chemical Brothers: alle hoogtepunten van een jaar online videocontent passeren hier de revue.