Op de Amsterdamse editie van het bekende Britse New Renaissance Film Festival, heeft onze korte film #tagged een prachtige prijs binnengesleept:

New Renaissance Humanity Award:
An award that highlights and supports films that carry an important social message.

We zijn hier waanzinnig trots op en bedanken natuurlijk iedereen van onze cast & crew, alsmede onze fantastische partners van NPO 3LAB en KRO-NCRV, voor al hun inspiratie, talent, harde werk en geloof in dit project vanaf het allereerste begin.

Onze missie voor #tagged was om het debat op te starten over de rol die technologie in ons leven speelt (mobiele telefoons en social media in het bijzonder). Hoe gaan we ermee om? Hoe zorgen we dat technologie een waardevolle bijdrage aan ons leven geeft, in plaats van dat wij de technologie dienen? Hoe praten we met onze kinderen over een verstandig, krachtig en emanciperend gebruik van onze devices?
Bij vertoningen over de gehele wereld leidt de film tot zeer inhoudelijke en interessante gesprekken, met kinderen, ouders en jongvolwassenen. Wat een geweldige stimulans dan ook om juist deze Humanity Award te ontvangen, die onze missie zo krachtig ondersteunt.

Veel dank aan het New Renaissance Film Festival voor alle support en enthousiasme, en natuurlijk aan alle mensen die tot nu toe de film bekeken en met elkaar besproken hebben!

PS Na het ophalen van de prijs mocht producent Gervaise Coebergh op de foto met de geweldige presentatrice van de avond. 😉