“W” – De beste hulp, altijd dichtbij

Terwijl de beeldvorming rondom pechhulp vaak door mannen gedomineerd wordt, richt de ANWB in haar nieuwste online video “W” de spotlight op de vrouwen van de Wegenwacht. Een meisje droomt ervan om mensen te helpen. Maar soms heb je geen superkrachten nodig om een held te zijn… Digital agency VERTOV was verantwoordelijk voor concept en productie van deze social winterfilm met een knipoog naar superheldenfilms van de nineties tot nu.

“Als je ooit eens met pech langs de weg hebt gestaan en je bent geholpen door de Wegenwacht, dan weet je: deze mensen zijn eigenlijk de helden van de weg,” aldus Martijn Winkler, creative director van VERTOV, “Als opvolger voor onze succesvolle Winter Is Coming video van drie jaar terug, zochten we naar een mooie tegenhanger van al het mannelijke testosteron van de Game of Thrones krijgers van toen. Al gauw kwamen we uit bij de nieuwe superhelden uit spektakelfilms anno 2018: stoere vrouwen als Captain Marvel, Wonderwoman, Lara Croft… En toen we hoorden dat er zeker ook vrouwen als wegenwacht werken, was ons verhaal al gauw rond.” In de film wordt de hoofdrol vertolkt door 9-jarige Harper én door Jennifer, in het dagelijks leven ook écht werkzaam als wegenwacht.

Laat de winter maar komen

Van oudsher is de winter de drukste periode voor de Wegenwacht, met meer pechgevallen en zwaardere omstandigheden voor automobilisten. Dagelijks verleent de Wegenwacht aan gemiddeld 3.000 leden pechhulp. Dat doet ze met een eigen netwerk van 900 wegenwachten, mannen én vrouwen. Daardoor weten automobilisten van tevoren wie er komt en wat de kwaliteit is. Ook in de winter. Laat maar komen dus!
anwb.nl/wegenwacht

“W” – ANWB Wegenwacht: De beste hulp, altijd dichtbij
Lancering op YouTube, Facebook en Instagram op 18 december 2018
Concept en productie: VERTOV
Regie: Martijn Winkler
Producent: Mandy Lim
Camera: Erwan van Buuren
Production design: Pieter Christiaans
Edit: Nils Rensen
Geluid: René Overhorst
Klant: David Nannini, Anicke Radstake